Mixed-use residential Maria Sieira studio FA08
Experiments with particle animations were used to create an architectural language for a mixed-use residential and light fabrication block in Williamsburg, Brooklyn NY. The outcome is what I have chosen to call the "Williamsburg Landscraper", where the residents live in harmony with the vegetation growing over the exterior structure. The residents also have the opportunity to grow there own plants, vegetables, herbs etc. The form of the block takes the form of a hill with craters puncturing the massing allowing light and air to penetrate into the deeper floor spaces, emphasizing on natural air flow and ventilation. The vegetation on the facade also acts as a shading device to filter out direct sunlight and forms an acoustic buffer as the apartments are set further back from the exterior to minimize noise pollution from Williamsburg Bridge traffic.